Intrebari frecvente - Spark

Intrebari frecvente

Doriți informații suplimentare?

Contactați-ne

0040 759 888 602 office@espark.ro

Informatii generale si inregistrare

SPARK este un serviciu de car sharing exclusiv cu masini electrice  in Bucuresti. Masinile electrice pot fi localizate si rezervate prin intermediul aplicatiei mobile SPARK de pe telefonul tau. Poti calatori oriunde in Romania folosind vehiculele SPARK insa ai voie sa incepi si sa finalizezi cursa numai in zonele din Bucuresti definite in aplicatie.
Masina electrica este silentioasa, astfel ca nu vei auzi zgomot de motor cand pornesti masina. Masinile au cutie de viteza automata. In timpul mersului aceasta se opereaza exact ca o cutie automata la o masina traditionala. Fiecare masina SPARK este dotata cu baterie reincarcabila. Nivelul incarcarii, autonomia estimata si consumul de curent (KW) pe 100 km sunt vizibile pe ecranul din bordul masinii. Informatii despre nivelul de incarcare si autonomia estimata poti regasi si in aplicatia mobila SPARK. Autonomia vehiculului depinde de nivelul incarcarii, stilul tau de condus si de conditiile meteo in momentul calatoriei. In timpul iernii orice masina electrica are o autonomie scazuta. Poti incarca masinile SPARK fie la statiile din aplicatie sau la orice statie publica de incarcare. Statiile din aplicatia SPARK sunt operate de partenerii nostri si gratuite pentru clientii SPARK. Statiile trebuie sa fie compatibile, cu conectori Type 2, CCS sau CHAdeMO, in functie de modelul masinii. Pentru a porni masinile SPARK urmeaza urmatorii pasi (in functie de modelul masinii):
Masinile SPARK model Renault ZOE:
 1. Apasa pedala de frana si verifica daca schimbatorul de viteza este in pozitia P (parcare);
 2. Fara sa ridici piciorul de pe frana, apasa butonul START/STOP;
 3. Masina este gata de plecare cand pe ecranul de pe bord apare textul READY;
 4. Verifica daca frana de mana este trasa. Daca da, aceasta se elibereaza la fel ca la o masina traditionala;
 5. Apasa butonul de pe schimbatorul de viteza, seteaza acesta in pozitie inainte (D) sau marsarier (R), elibereaza frana si masina va porni la drum;

Masinile SPARK model Nissan Leaf 40:
 1. Apasa pedala de frana si verifica daca schimbatorul de viteza este in pozitia P (parcare);
 2. Fara sa ridici piciorul de pe frana, apasa butonul START/STOP;
 3. Masina este gata de plecare cand pe ecranul de pe bord apare textul READY;
 4. Verifica daca frana de mana este activata. Poti verifica acest lucru din butonul aflat intre cele doua scaune din fata si langa schimbatorul de viteza. Butonul are inscris „P” pe el. Daca lumina butonului este aprinsa, inseamna ca frana de mana este activa. Apasa butonul pentru a o elibera.
 5. Schimbatorul de viteza a masinii este aflat intre scaunele pasagerilor din fata. Impinge schimbatorul in stanga si apoi in fata pentru marsarier (R), sau in spate pentru pozitia inainte (D). Pozitia parcare se activeaza prin apasarea butonului de pe schimbator.
 6. Elibereaza frana si esti gata de drum.

Masinile electrice SPARK model BMW i3:
 1. Apasă pedala de frână;
 2. Fără să ridici piciorul de pe frână, apasă butonul START/STOP din partea dreaptă a volanului;
 3. Mașina este gata de plecare când lumina de pe butonul START / STOP își va schimba culoarea din roșu în albastru;
 4. Setează selectorul de viteză din partea dreaptă a volanului în poziția D pentru acționare înainte, sau R pentru mers înapoi;
 5. Eliberează frâna și începe să conduci mașina electrică SPARK; 
 6. Când ai parcat vehiculul, trebuie doar să apeși butonul P situat deasupra celui de START / STOP.

Masinile SPARK model Skoda Citigo eIV::
 1. 1. Apasă pedala de frână și verifică daca schimbătorul de viteze este în poziția parking P;
 2. 2. Fără să ridici piciorul de pe frână, învârte cheia în contact de două ori, până apare în bord mesajul READY;
 3. 3. Mașina este gata de plecare, mută schimbătorul în poziția D sau B, pentru a merge înainte, sau R pentru mers înapoi;
 4. 4. Eliberează frâna și începe să conduci mașina electrică SPARK;
 5. Eliberează frâna și începe să conduci mașina electrică SPARK; 
 6. 5. Când ai parcat vehiculul, trebuie doar să muți schimbătorul în poziția P, și să tragi frâna de mână, și să rotești cheia înapoi pentru a o scote din contact.

Masinile SPARK model Dacia Spring::
 1. 1. Apasă pedala de frână și verifică daca schimbătorul de viteze este în poziția neutru N;
 2. 2. Fără să ridici piciorul de pe frână, învârte cheia în contact până la poziția D a contactului, iar pe bord va apărea simbolul D când motorul este pornit;
 3. 3. Mașina este gata de plecare, mută selectorul în poziția D pentru a pleca înainte, sau în R pentru a merge înapoi;
 4. 4. Elibereză frâna și începe să conduci mașina electrică SPARK;
 5. 5. Când ai parcat vehiculul, trebuie doar să muți schimbătorul în poziția N, să tragi frâna de mână, și să rotești cheia înapoi pentru a o scote din contact; 

Distanta parcursa sau autonomia masinii depind foarte mult de stilul individual de condus si de conditiile meteo (in special temperatura). Folosind un stil de condus potrivit modelele noastre de masini electrice pot parcurge cu o incarcare plina:
 1. Renault ZOE – pana la 300 km
 2. Nissan Leaf – pana la 250 km
 3. BMW i3 - pana la 300 km
 4. Skoda Citigo eIV – până la 250 km
 5. Dacia Spring – până la 225 km
Pentru a putea sa te bucuri cat mai mult de masina, recomandam sa mentii pe cat posibil o viteza constanta in timpul calatoriei. Cand trebuie sa incetinesti ridica piciorul de pe acceleratie si masina va incepe sa incetineasca singura, regenerand in acelasi timp o parte din baterie. Foloseste frana numai in cazuri de urgenta sau pericol, precum si sa opresti complet masina din miscare.
Ca sa devii utilizator SPARK, trebuie sa ai permis de conducere categoria B valid si cel putin 1 an experienta de condus. Trebuie sa introduci si un card de plata, valabil pentru plati online. Orice vouchere cadou sau puncte bonus se activeaza numai dupa finalizarea verificarii actelor personale.
În timpul înregistrării în aplicația SPARK se vă percepe contravaloarea a 200 LEI de pe cardul de plată atașat contului. Acest pas este necesar pentru a valida cardul de plată și profilul de utilizator. După ce procedura de înregistrare se va finaliza, veți primi automat un voucher de 250 LEI. Voucher-ul este valabil 180 de zile. Pentru a vă înregistra în aplicația SPARK aveți nevoie de un permis de conducere categoria B valabil și minim 1 an de experiență.
Fiecare utilizator este recompensat cu puncte bonus utilizând serviciul SPARK – fiecare leu cheltuit fiind echivalentul unui punct bonus. După atingerea unui anumit număr de puncte, acestea pot fi convertite în vouchere de o zi, prin intermediul cărora puteți călători gratuit, utilizând aplicația mobila SPARK. Punctele bonus astfel acumulate sunt valabile pe o perioadă de 24 de luni.
Totodată puteți obține puncte bonus atunci când încărcați mașina. Când modelele Nissan Leaf, BMW i3, Skoda Citigo, Renault Zoe și Dacia Spring vor avea o autonomie sub 50 de kilometri și în aplicație va apărea simbolul⚡️ veți fi recompensați cu puncte în funcție de mașina încărcată iar ulterior le puteți converti pentru o zi GRATUITĂ cu mașina aleasă.
  Procesul de încărcare:
 1. Mergeți la cea mai apropiată stație de încărcare din aplicația SPARK, având sesiunea de închiriere deschisă.
 2. Utilizând cardul din torpedoul mașinii sau în lipsa acestuia, sunând la numărul din aplicație, stația va fi pornită, conectând cablul de încărcare aferent tipului de încărcare (Type 2 – Renault ZOE, CCS – Skoda Citigo, BMW i3, Dacia Spring, CHAdeMO – Nissan Leaf).
 3. Cardul se va lăsa ulterior în mașină și se va închide sesiunea, după ce verificați că mașina se încarcă și aveți asupra dumneavoastră toate bunurile personale.
 4. Mașina nu va fi disponibilă până la atingerea pragului de 75% al bateriei.
 5. Dacă toți pașii au fost respectați, în secțiunea punctelor din aplicație veți regăsi punctele oferite pentru încărcare.

Inainte de a pleca

Poti vedea toate masinile electrice SPARK disponibile pe harta interactiva din aplicatia mobila. Apasand pe o anumita masina ai posibilitatea sa o rezervi pentru utilizare. Statiile dedicate incarcarii masinilor pot fi vazute din meniul statii de incarcare din aplicatie. Recomandam si folosirea unei aplicatii cu baza de date a statiilor de incarcare publice (de exemplu Plugshare sau Plugsurfing). In aceste aplicatii poti vedea si restul statiilor disponibile in Bucuresti, precum si daca cineva le utilizeaza in momentul de fata.
Rezervarea unei masine electrice SPARK dureaza 15 minute si este gratuita. In acest timp ai voie sa anulezi rezervarea gratuit sau contra cost sa prelungesti rezervarea cu inca 15 sau 30 minute, insa o singura data. Daca anulezi rezervarea dupa ce ai extins timpul acesteia, suma achitata nu va fi rambursata.
Este strict interzis sa lasi pe altcineva sa conduca masina SPARK in timp ce ai sesiunea de inchiriere activa. Se vor aplica penalitati si taxe conform Termenelor si Conditiilor in cazul unei folosiri incorecte a serviciului.
Daca observi orice zgarieturi sau lovituri pe masina sau pe accesoriile si echipamentele din ea, foloseste aplicatia SPARK pentru a reporta problemele observate inainte sa incepi sesiunea ta.
În fiecare mașină SPARK, indiferent de modelul acesteia, vei gasi cheia/cardul de acces, actele masinii (talon, RCA si protocol amiabil), trusa de prim ajutor. Verifică neaparat înainte să pornești la drum, ca toate aceste documente si accesorii sunt disponibile si asigura-te că și la terminarea cursei le-ai lasat in locurile lor. Dacă observi, că ceva lipsește sau nu este într-o stare bună, semnalează imediat acest lucru prin intermediul aplicației către echipa noastră, înainte să folosești mașina SPARK. Deoarece mașinile noastre vin fără cablu de încărcare. La noi gasesti solutia: în cazul în care ai de facut un drum mai lung sau vrei să utilizezi mașina mai multe zile, contacteaza-ne pe linia telefonica de suport din aplicație și iți vom furniza cablul de încărcare.
Poti sa deschizi masina SPARK rezervata prin apasarea butonului „Deschide” din aplicatia mobila. In timpul folosirii vehiculului, poti folosi cheia aflata in torpedoul masinii si nu trebuie sa inchizi sesiunea de inchiriere pentru opriri temporare. Cand doresti sa finalizezi sesiunea de inchiriere a masinii, asigura-te ca toate actele masinii si cheia/cardul de acces sunt in torpedou, ai luat toate bagajele personale din masina. Apoi apasa butonul „Finalizeaza cursa” din aplicatia mobila SPARK pentru a bloca si elibera masina.

Calatoria ta

Nu, nu esti obligat sa returnezi masina in acelasi loc. Cand doresti sa finalizezi sesiunea de inchiriere, poti parca masina SPARK oriunde in zonele permise de pe harta in aplicatia mobila. Poti parca gratuit in parcarile publice oriunde in zonele desemnate de pe harta. Ai grija sa respecti Codul Rutier si sa nu parchezi masina in locuri interzise sau in pe parcari private, cu exceptia celor notificate in prealabil de SPARK, ca fiind partenerii nostri. In caz contrar se vor aplica penalitatile descrise in termenii si conditiile societatii. Daca te afli in afara zonelor SPARK, aplicatia nu iti va permite sa finalizezi sesiunea de inchiriere.
Parcarile publice pot fi folosite chiar si in urma Hotararii 706/22.12.2022 a C.G.M.B cu aplicabilitate din 1 Ianuarie 2023. Din pacate, in urma aplicarii acestei Hotarari suntem nevoiti sa adaugam un tarif administrativ de 5 ron pentru fiecare cursa finalizata in Bucuresti. Această sumă este destinată acoperirii parțiale a costurilor aparute în urma Hotărârii 706/22.12.2022 a Consiliului General al Municipiului București. Dacă până la data de 1 Ianuarie 2023 toate vehiculele electrice puteau parca, gratuit pe locurile oferite de Compania Municipală Parking București, noul document exclude din categoria beneficiarilor autoturismele electrice “utilizate în baza unui contract de utilizare în sistem de partajare prin platforme digitale”. Odată cu implementarea Hotărârii, în cazul în care veți găsi în parbriz un document intitulat “Notă de constatare și înștiințare de plată..” vă rugăm să faceți o poză pe care să o încărcați în aplicație apoi să lăsați documentul original în torpedoul mașinii înainte să vă continuați călătoria. De asemenea, asigurati-va ca respectati Codul Rutier si ca parcarea se face in mod corect, in zona delimitata.In caz contrar se vor aplica penalitati conform Termenilor utilizarii aplicatiei.
Te rugam sa ne anunti imediat prin intermediul aplicatiei mobile SPARK.
Da, este permisa calatoria cu copii cat timp sunt respectate regulile rutiere. Daca copiii sunt de o varsta foarte mica, trebuie sa aveti scaune speciale pentru copii.
Da, ai voie sub conditia sa ai grija, ca animalele de companie sa nu murdareasca masina și să fie transportate în cușcă specială de transport. In caz contrar vei fi penalizat conform termenilor de utilizare a serviciului.
Este strict interzis fumatul in masinile SPARK, inclusiv este interzisa folosirea tigarilor electronice si cele fara ardere. Pentru orice incalcare a acestei reguli se aplica penalizari conform termenilor si conditiilor aplicatiei SPARK.
Nu, daca masina este in starea, in care ai preluat-o.

Aceasta problema poate sa apara pentru ca:
  1) Nu ai parcat masina electrica SPARK intr-o zona valida. Zonele valide de parcare se pot vedea pe harta in aplicatia SPARK. 2) Ai incercat sa finalizezi sesiunea cu o autonomie sub 10 km. Conecteaza masina la o statie de incarcare din zonele desemnate SPARK in aplicatia mobila si incearca din nou. O sa poti finaliza sesiunea o data ce masina a inceput procesul de incarcare.
Daca este cazul, te rugam sa gasesti cea mai apropiata statie de incarcare de pe harta aplicatiei Spark ( sau o alta statie de incarcare din apropiere folosind aplicatii gen Plugshare). In functie de tipul de statie, o incarcare poate dura intre 40 de minute si cateva ore. Te rugam sa-ti planificati calatoria luand in vedere disponibilitatea statiilor de incarcare.

Oferte călătorii pe termen lung

Noile oferte de călătorii SPARK permit utilizatorilor să aleagă o perioadă de călătorie mai lungă la un preț mai mic. În aplicația mobilă SPARK, selectați mașina electrică pe care doriți să o utilizați, apoi faceți clic pe „Vedeți tarife", iar de acolo veți putea vizualiza tarifele de călătorie pe termen scurt, dar și pe termen lung.

Pe termen lung poți găsi diverse planuri de călătorie cu următoarele informații: perioada, tariful cu reducerea aplicată și numărul kilometrilor gratuiți incluși. Înainte de a începe călătoria, selectați oferta preferată pe termen lung și rezervați mașina electrică. Plata pentru plan va fi debitată pe cardul de plată adăugat în cont în timpul sesiunii de închriere. Când oferta este activă, veți vedea pe aplicația mobilă SPARK: perioada planului, când a început călătoria și când se încheie planul.

Oferta plătită nu este rambursabilă și transferabilă.
Selectați mașina electrică, faceți clic pe Vezi tarife -> Oferte călătorii -> selectați oferta -> Rezervați -> Deblocați.
După deblocarea mașinii electrice, timpul ofertei va începe să se contorizeze invers și cardul va fi debitat pentru întreaga sumă a ofertei, în timpul călătoriei.
Poți prelungi oferta de călătorie sau să alegi una nouă în orice moment, în timp ce oferta existentă este activă. După ce faci clic pe „Prelungește oferta de călătorie”, selectează o nouă ofertă prin utilizarea butonului "Prelugește"". Oferta va fi reînnoită la sfârșitul termenului ofertei existente pentru același vehicul electric. Cardul va fi debitat în timpul călătoriei după extinderea ofertei. Pe aplicația mobilă SPARK veți vedea: perioada planului, când a început călătoria și când se încheie planul.

De exemplu, dacă aveți o ofertă de 3 zile și extindeți oferta cu încă 7 zile, veți avea în total o sesiune de 10 zile.
Te rugăm să te asiguri că oferta de călătorie pe care ai ales-o este cea potrivită înainte de a vă începe călătoria, deoarece oferta este nerambursabilă și netransferabilă.

Poți finaliza călătoria înainte ca planul activ să expire făcând clic pe „Finalizează" blocând totodată vehiculul.

Metode de plata

Pe termen scurt, costul unei călătorii SPARK este calculat pe baza timpului petrecut cu mașina și a kilometrilor parcurși în acest timp. La începutul călătoriei se aplică o taxă de minim 15 minute. Tariful pe oră se aplică automat prin însumarea minutelor. Odată atins tariful pe oră, taxa de timp nu mai este contorizată pentru restul orei. La sfârșitul călătoriei, vi se va percepe tariful pe oră și kilometrii parcurși. Dacă depășiți tariful pe oră, se vor aplica tarifele normale pe pentru minut și kilometri până când ajungeți la a doua oră și la fel până când ajungeți la a treia oră. Tariful zilnic se aplică automat prin însumarea minutelor și kilometrilor parcurși. Odată atins tariful zilnic, taxa de timp nu se mai contorizează pentru restul zilei, însă veți achita tariful pentru distanța parcursă. Călătoria zilnică SPARK durează 24 de ore din momentul în care deblocați mașina în aplicația mobilă.

Pe termen lung, ofertele de călătorie SPARK includ tarife fixe și plata în timpul sesiunii. Tariful ofertei este afișat cu reducerile aplicate din tarifele zilnice obișnuite și include kilometri gratis. Înainte de a începe călătoria, selectează oferta și rezervă mașina. Plata pentru plan va fi debitată de pe cardul de plată în timpul călătoriei.

Tarifele SPARK includ asigurarea, întreținerea tehnică și încărcarea mașinilor la stațiile de încărcare Renovatio, Eldrive sau E-ON.

La sfârșitul călătoriei, acordați atenție zonelor SPARK cu plată, ce sunt marcate cu violet. Tarifele acestora sunt indicate în aplicația mobilă făcând clic pe zonă. De asemenea trebuie luat in calcul, incepand cu 2 Februarie 2023 noul tarif administrativ, in valoare de 5 ron, adaugat la finalul fiecarei curse in Bucuresti. Această sumă este destinată acoperirii parțiale a costurilor aparute în urma Hotărârii 706/22.12.2022 a Consiliului General al Municipiului București.
Toate taxele cu caracter general și obligatoriu cum ar fi (ROVINIETA) si costurile utilizarii sunt incluse deja in pret, insa pentru a evita orice costuri si suprataxe aditionale ( Taxa de pod, parcările private sau tariful administrativ), consulta Termenii si Conditiile SPARK.
Plata serviciului este efectuata de pe cardul bancar inregistrat in aplicatie si va fi procesata cand vei finaliza fiecare sesiune de condus, sau dupa ce va fi atins pragul unei zile intregi de utilizare. In cazul in care ai inregistrat in cont mai mult de un card bancar, plata va fi efectuata de pe cardul care este setat ca si "card principal" in setarile aplicatiei mobile Spark. Daca nu ai fonduri suficiente pe cardul inregistrat, nu vei putea sa pornesti o alta sesiune de condus Spark. Verifica cu banca emitenta a cardului, daca aceasta se poate folosi pentru plati online.
Facturile lunare vor fi transmise pe email la inceputul fiecarei luni. Daca ai nevoie de o factura special pentru una din calatoriile tale, atunci in timpul aceleiasi luni poti sa accesezi setarile aplicatiei mobile Spark sau direct pe site-ul www.espark.ro si sa soliciti emiterea unei facturi.
Poti sa accesezi jurnalul calatoriilor si istoricul platilor direct din aplicatia mobila Spark sau de pe site-ul nostru www.espark.ro
Este permisa parcarea masinilor electrice Spark in zonele de parcare publica din Bucuresti, insa tine cont de faptul ca vei fi tarifat suplimentar pentru a finaliza sesiunea, diferit in functie de zona aleasa. Pentru detalii, te rugam sa verifici segmentul Termeni si Conditii Generale. Parcarea in zonele de centre comerciale sau cladiri de birouri va fi tarifata conform relgementarilor din locatiile respective.
Puteți verifica suma, soldul și data de expirare a voucherelor cadou disponibile în cont accesând secțiunea „Vouchere cadou”. Voucherul cadou acoperă automat costurile de călătorie dacă este valabil și cardul de plată (nu contul companiei) este selectat pentru călătorie.

Plan de membru Supercharged

Supercharged este un plan special de membru, disponibil pentru un numar limitat de utilizatori fideli si responsabili, selectati dupa un algoritm complex. Planul tau de membru Supercharged inseamna avantaje pentru cursele tale SPARK.
Planul Supercharged aduce urmatoarele avantaje calatoriilor tale:
 • 0 RON taxa de fransiza
 • 2 puncte eGO la fiecare 1 RON cheltuit in calatorii
 • Tarif pe minut mai mic pentru vehiculele din gama comfort
 • Tarif zilnic mai mic in weekend
 • Fara taxa suplimentara la finalizarea sesiunii
 • Rezervare extinsa timp de 25 de minute gratuit
 • Autovehicule exclusiv disponibile doar pentru membri
Diferente de tarif intre planul Standard si cel Supercharged
 • Renault Zoe 40 si New Renault Zoe: 0,79 RON/min
 • Acelasi tarif zilnic in weekend ca si in timpul saptamanii pentru modelele basic si comfort

In sectiunea ""Planul de membru"" din aplicatie vei putea sa alegi planul Supercharged in cazul in care indeplinesti conditiile mentionate anterior. Iti recomandam sa actualizezi aplicatia cand apar noi versiuni.

Selectand planul Supercharged esti de acord cu efectuarea tranzactiilor cu cardul. Poti sa alegi plata lunara sau anuala (pentru aceasta beneficiezi de o reducere).

Poti renunta la planul Supercharged oricand si sa revi la cel Standard. Beneficiile planului Supercharged vor fi active pana la expirarea valabilitatii lui.
Supercharged este un plan special de membru, disponibil pentru un numar limitat de utilizatori fideli si responsabili, care indeplinesc criterii complexe. Cand vei indeplini aceste cerinte vei primi o notificare si invitatia de a accesa planul Supercharged. Pentru a reusi trebuie doar sa folosesti serviciile noastre cat mai des si responsabil.
Angajatii tai vor putea sa opteze pentru planul Supercharged daca sunt indeplinite conditiile necesare si vor putea beneficia de urmatoarele avantaje pentru cursele SPARK:
 • 0 RON taxa de fransiza
 • 2 puncte eGO la fiecare 1 RON cheltuit in calatorii
 • Tarif pe minut mai mic pentru vehiculele din gama comfort
 • Tarif zilnic mai mic in weekend
 • Fara taxa suplimentara la finalizarea sesiunii
 • Rezervare extinsa timp de 25 de minute gratuit
 • Autovehicule exclusiv disponibile doar pentru membri
Diferentele de tarif pe intre planul Standard si cel Supercharged sunt urmatoarele:
 • Renault Zoe 40 si New Renault Zoe: 0,79 RON/min
 • Acelasi tarif zilnic in weekend ca si in timpul saptamanii pentru modelele basic si comfort
Cand angajatii tai vor alege planul Supercharged pe contul firmei comanda va fi adaugata pe urmatoarea factura. Suma afarenta planului de membru Supercharged va fi facturata lunar sau anual in functie de optiunea pentru care s-a optat. Pot renunta la planul Supercharged oricand si sa revina la cel Standard. Beneficiile planului Supercharged vor fi active pana la expirarea valabilitatii lui.

Plan de membru Recharged

Recharged este un plan de membru disponibil pentru toti utilizatorii SPARK. Planul Recharged inseamna beneficii exclusive pentru cursele tale SPARK.
Planul Recharged aduce urmatoarele avantaje calatoriilor tale:
 • 2 puncte eGO la fiecare 1 RON cheltuit in calatorii
 • Tarif pe minut mai mic pentru vehiculele din gama comfort
 • Tarif zilnic mai mic in weekend (vehiculele comfort)
 • Rezervare extinsa timp de 20 de minute gratuit
 • Autovehicule exclusiv disponibile doar pentru membri
Diferentele de tarif intre planul Standard si cel Recharged sunt urmatoarele:
 • Renault Zoe 40 si New Renault Zoe: 0,79 RON/min
 • Acelasi tarif zilnic in weekend ca si in timpul saptamanii pentru modelele basic si comfort

In sectiunea ""Planul de membru"" din aplicatie vei putea sa activezi planul Recharged. Iti recomandam sa actualizezi aplicatia cand apar noi versiuni. Selectand planul Recharged esti de acord cu efectuarea tranzactiilor utilizand cardul tau. Poti sa alegi plata lunara sau anuala (pentru aceasta beneficiezi de o reducere).

Poti renunta la planul Recharged oricand si sa revi la cel Standard. Beneficiile planului Recharged vor fi active pana la expirarea valabilitatii lui.
Angajatii tai vor putea sa opteze pentru planul Recharged si vor beneficia de urmatoarele avantaje pentru cursele SPARK:
 • 2 puncte eGO la fiecare 1 RON cheltuit in calatorii
 • Tarif pe minut mai mic pentru vehiculele din gama comfort
 • Tarif zilnic mai mic in weekend
 • Rezervare extinsa timp de 20 de minute gratuit
 • Autovehicule exclusiv disponibile doar pentru membri
Diferentele de pret intre planul Standard si cel Recharged sunt urmatoarele:
 • Renault Zoe 40 si New Renault Zoe: 0,79 RON/min
 • Acelasi tarif zilnic in weekend ca si in timpul saptamanii pentru modelele basic si comfort
Cand angajatii tai vor alege planul Recharged pe contul firmei plata va fi adaugata pe urmatoarea factura. Suma afarenta planului de membru Recharged va fi facturata lunar sau anual in functie de optiunea pentru care s-a optat. Pot renunta la planul Recharged oricand si sa revina la cel Standard. Beneficiile planului Recharged vor fi active pana la expirarea valabilitatii lui.

Incarcare

Poti sa decuplezi cablul de incarcare de la masina ta apasand butonul de decuplare din interiorul sau de pe telecomanda mașinii după oprirea stației de încărcare de către colegii de pe linia telefonic de suport.
Poti incarca masinile SPARK folosind statiile marcate pe harta din aplicatie sau orice statie publica de incarcare a vehiculelor electrice. SPARK este partener cu unele din cele mai mari retele de incarcare din tara. Pentru o lista completa de statii disponibile in Bucuresti si in tara, poti folosi aplicatii dedicate precum PlugShare. Aici poti vedea lista de statii de incarcare publice, statusul lor, daca sunt ocupate si poti notifica ceilalti posesori de masini electrice, ca tu incarci la o statie anume.
Renault ZOE ZE 40 este compatibil cu statii de alimentare Type 2.
 1. Deoarece masinile noastre vin fara cablu de incarcare, la noi gasesti solutia: in cazul in care ai de facut un drum mai lung sau vrei sa folosesti masina mai multe zile, contacteaza-ne pe linia telefonica de suport din aplicatie si iti vom furniza cablul de incarcare.
 2. Modelel Nissan Leaf 40, BMW i3, Skoda Citigo eIV și Dacia Spring sunt compatibile cu statii Type 2 si CHAdeMO/CCS (incarcare rapida). Cablu type 2, care este optional. Recomandam incarcarea la statiile de incarcare dotate cu toate tipurile de conectori, pe care le puteti gasi ca locatii direct in aplicatia SPARK. La cerere va putem furniza si un cablu Type 2 sau Schuko pentru calatorii in afara orasului.
Da, insa nu toate modelele de masini vin cu aceasta posibilitate. In cazul, in care modelul este compatibil si cu incarcare direct de la priza domestica, ne poti suna in timpul orelor de functionare si sa ceri un cablu de tip schuko.

Politica de asigurari si informatii suplimentare

Toate masinile Spark sunt asigurate full CASCO si au RCA valabil. Pentru mai multe informatii accesati Termeni si Conditii.
In timpul calatoriei trebuie sa respecti Codul Rutier valabil pe teritoriul Romaniei. Daca ai fost implicat intr-un accident rutier, trebuie imediat sa notifici echipa SPARK la numarul de telefon din aplicatie si dupa caz organele de politie. Asigura-te apoi, ca masina SPARK nu va mai suferi si alte daune si asigură-te că ai predat toate documentele legate de eveniment, către reprezentantul SPARK (protocol RCA si eventuale documente emise de politia rutiera).
Daca masina electrica SPARK da o eroare sau prezinta un defect, care nu iti permite sa te deplasezi in siguranta cu ea, finalizeaza cursa la prima ocazie si notifica echipa de suport SPARK prin intermediul numarului de telefon din aplicatie.

Spark for Business

Pe site-ul Spark www.espark.ro, te rugam sa accesezi sectiunea Spark for Business unde vei putea introduce datele firmei si o adresa de e-mail. Contul tau business va fi activat in 1-2 zile lucratoare.
Masinile electrice Spark produc zero noxe poluante si zero zgomot in trafic.  Serviciul Spark este mult mai profitabil din punct de vedere al costurilor decat propriile masini (veti economisi din punct de vedere al ratelor de leasing, al asigurarii, al combustibilului si al cheltuielilor de parcare) sau decat taxiurile ori serviciile de ride-sharing. Conducand o masina Spark vei ajunge mai rapid la destinatie si cu costuri mult mai mici.
Crearea unui cont de business Spark nu ar trebui sa dureze mai mult de cateva minute. Dupa ce va primi mesajul de confirmare al contului, compania dumneavoastra va putea sa invite angajatii proprii sa foloseasca contul de Spark business. Angajatii cu acces la acest cont vor trebui sa descarce aplicatia mobila Spark ( disponibila pentru sistemele iOS si Android) si apoi sa completeze un scurt formular de inregistrare personala.
Cea mai apropiata masina electrica Spark poate fi localizata si deschisa cu ajutorul aplicatiei pentru mobil Spark. De obicei, masinile Spark sunt parcate intr-una din statiile de incarcare, in parcarile publice, tinandu-se cont de faptul ca, incepand cu 2 Februarie 2023 fiecare cursa finalizata in Bucuresti va avea adaugat un tarif administrativ de 5 RON Această sumă este destinată acoperirii parțiale a costurilor aparute în urma Hotărârii 706/22.12.2022 a Consiliului General al Municipiului București. Dacă până la data de 1 Ianuarie 2023 toate vehiculele electrice puteau parca, gratuit pe locurile oferite de Compania Municipală Parking București, noul document exclude din categoria beneficiarilor autoturismele electrice “utilizate în baza unui contract de utilizare în sistem de partajare prin platforme digitale”. Odată cu implementarea Hotărârii, în cazul în care veți găsi în parbriz un document intitulat “Notă de constatare și înștiințare de plată..” vă rugăm să faceți o poză pe care să o încărcați în aplicație apoi să lăsați documentul original în torpedoul mașinii înainte să vă continuați călătoria. Vehiculele pot fi parcate, în continuare, în spațiile gestionate de Compania Municipală Parking București.
La finalul fiecarei luni calendaristice, clientii corporate vor primi pe email factura lunara, care ar trebui achitata printr-un transfer bancar.
Dupa atingerea unui prag de facturare in fiecare luna, contul tau business va fi eligibil pentru discounturi de tip corporate.